@OmroepZuidplas neemt nieuwe #RadioAutomatisering in gebruik.

Omroep Zuidplas heeft deze week een nieuwe radio-automatisering in gebruik genomen. In een dag tijd is de complete technische ruimte verbouwd en voorzien van nieuwe automatisering.

Aan de verbouwing is een maandenlange voorbereiding vooraf gegaan. Nadat eerst een lijst met eisen en een lijst met mogelijke systemen is gemaakt is daarna het aangekochte systeem geprogrammeerd en uitgebreid getest. Ook hebben alle medewerkers een opleiding aangeboden gekregen.

Dinsdag 19 november is de complete automatisering door een aantal vrijwilligers geinstalleerd en in gebruik genomen. Omroep Zuidplas heeft gekozen voor het Duitse pakket ProppFrexx ONAIR. Dit pakket voldeed aan alle taken die geautomatiseerd moeten worden en heeft de laagste aanschafwaarde.

De radio-automatisering zorgt voor de automatische uitzending van een aantal complete programma’s. Daarnaast biedt het pakket voor ondersteuning tijdens programma’s die door medewerkers “live” worden gemaakt.

Het oude systeem was sinds april 2004 in gebruik maar werd al geruime tijd niet meer door-ontwikkeld. De automatisering moet 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar zijn. Het systeem zorgt voor uitzendingen van nieuws, reclame, items en muziek maar zorgt ook voor opnames van alle programma’s die wettelijk minimaal 14 dagen bewaard moeten blijven.

 

Bron: http://omroepzuidplas.nl/artikel/2013/11/21/omroep-zuidplas-neemt-nieuwe-studio-automatisering-gebruik

Foto’s: Bernie Putters